Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ.........

Με αφορμή τις πολύ πρόσφατες δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ για ηχηρές μεταγραφές υποψήφιων σε "ανεξάρτητες" δημοτικές παρατάξεις θέλω να καταθέσω κάποιες απόψεις περί "ανεξάρτητων προσώπων" , "ανεξάρτητων παρατάξεων".
Όλα αυτά μας δείχνουν πως η ποδοσφαιροποιηση της κεντρικής πολιτικής σκηνής μεταφέρεται και σε περιφερειακό, τοπικό επίπεδο η ακόμα καλύτερα το πως θέλουν και το πως ¨πρεπει" να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Δείχνουν ακόμα το αλισβερίσι "ιδεών" και το πως χρίζεται κάποιος, κάποια τοπικός παράγοντας και το πως τον επιβάλλουν στη τοπική κοινωνία. Στις 18 Μάιου θα ψηφίσουμε για τη νέα δημοτική, περιφερειακή  διοίκηση και θέλω να διατυπώσω κάποια ερωτήματα-διαπιστώσεις για αυτή τη πλέον must λέξη στα χρόνια της κρίσης, ανεξάρτητος.....
Αλήθεια,΄τι σημαίνει ανεξάρτητος? Μήπως δεν έχουν ιδεολογική αφετηρία, μήπως δεν έχουν πάρει μέρος σε αυτό το "πανηγύρι" εις βάρος του λαου της χώρας? Μήπως δεν έχουν χρίσει τοπικοί, δημοτικοί, σύμβουλοι ως μέρος του συστήματος που έφερε τη χώρα ως εδώ? Δεν είναι αυτοί που διοικησαν τη τοπική αυτοδιοίκηση εκμεταλλευόμενοι τη καθημερινή επαφή, το γνωστό τους, το γείτονα τους, τις υποσχέσεις,καταργώντας με βίαιο τρόπο τη πολιτικη σκέψη, τη πολιτική συνείδηση των συμπολιτών τους? Και με αυτό το τρόπο απολιτικοποιησαν τις αυτοδιοικητικες εκλογες στηριζομενοι και εξυπηρετωντας το πολιτικο συστημα που ακριβως αυτο ηθελε δηλαδη πελατειακες σχεσεις. Λειτουργωντας ως βαση του διεφθαρμενου πολιτικου συστηματος με τη δηθεν "ακακη"μορφη εξουσιας των τοπικων διοικησεων καταφεραν να συντηρουν την ανοχη της τοπικης κοινωνιας για να μπορουν με αυτο το τροπο συνδιαλλαγης με τη κεντρικη πολιτικη σκηνη να συμμετεχουν και αυτοι σε αυτο το φαγοποτι που κατεστρεψε και εξαθλιωσε τη χωρα μας. Ολοι αυτοι σημερα αυτοπαρουσιαζονται "ανεξαρτητοι" και θελουν να διοικησουν,να μας σωσουν!
Με αοριστες και χωρις ρισκο αναφορες στη σημερινη κατασταση, αποφευγοντας εσκεμμενα τις αιτιες που μας οδηγησαν εδω και αφαιρωντας απο το λεξιλογιο τους τις λεξεις που τους θυμιζουν την ενοχη τους, τροικα, μνημονια, ευθυνες πολιτικων, λεγοντας μονο γενικα και αοριστα "κριση"...
Παραγοντες του χθες, του παλιου,του φθαρμενου, γνωστες αριστα της ρυθμικης γυμναστικης, κανοντας τη τελεια κωλοτουμπα προσπαθουν τωρα να εξαπατησουν παρουσιαζοντας μεγαλα σχεδια, τοπικα ταξιματα χωρις να λενε την αληθεια για τη τοπικη αυτοδιοικηση. Θεωρουν τους εαυτους τους ως λυση στα προβληματα των τοπικων κοινωνιών ενω αυτοι οι ιδιοι αποτελουν μερος του προβληματος και ολοι αυτοι οι αντιπαλοι απο το παρελθον και μαλιστα το πιο προσφατο θελουν ΜΑΖΙ αυτη τη φορα να μας σωσουν για το "καλο του τοπου"! Το μονο ομως που τους ενδιαφερει ειναι να γαντζωθουν ξανα στο αρμα της εξουσιας και να συντηρησουν την ιδια κατασταση που βολευει αυτους, οχι ομως τους δημοτες της δωριδας.
Το Ενωτικο Κινημα Ενεργων Πολιτων Δωριδας εχει υποχρεωση να δωσει μαχες εχοντας ως οπλο τη καθαροτητα της σκεψης και του λογου αγωνιζομενο για μια δημοτικη αρχη των ΠΟΛΙΤΩΝ και οχι των μηχανισμων!

ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μελος Ε.Κ.Ε.Π.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου